6 Nisan 2014 Pazar

Alanya’da Tatil



Akdeniz’in dünyaca ünlü tatil beldeleri arasında yer alan Alanya Antalya’nın en güzel ilçelerindendir. Alanya doğal güzelliği açısından olsun, tarihi ve kültürel mirasları açısından olsun büyüleyici görüntüler sergilemektedir. Dünyanın dörtbir yerinden her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır.

Alanya birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış ve antik dönemde Pamfilya ve Klikya antik şehirlerinin kesiştiği noktada kurulmuş, Roma, Bizans, Selçuklu dönemlerinde de önemini yitirmemiştir. Bizanslılar döneminde Kalanoros ismi verilirken Anadolu Selçuklu döneminde Allaiye, Cumhuriyet döneminde ise Alanya adını almıştır.



Alanya’ya tatile gelen misafirler en güzel tatillerini yaşamaktadır. Berrak denizi, ipek gibi kumu, pırıl pırıl güneşi ile dinlendirmektedir. Tatilde otel, motel, pansiyon ve kiralık yazlık villa, kiralık yazlık evde konaklanmaktadır.

Alanya’nın turkuaz denizi, altın rengi plajları, pırıl pırıl güneşi eşsiz bir tatil yaşatmaktadır. Alanya’da tatil yapan misafirler denize girme, güneşlenme dinlenmenin dışında farklı aktiviteler de yapmaktadır. Alanya’nın tarihi ve turistik yerlerini gezmekte, doğal güzelliklerini keşfe çıkmaktadır.

Alanya gezilecek yerler arasında 13. Yüzyılda yapılmış ve daha sonra Selçuklu döneminde yıkılarak yeniden inşa edilmiş Alanya kalesi bulunmaktadır. Alanya Kalesi iç içe üç surdan oluşmuştur. Alanya kalesi içinde Selçuklu dönemine ait Selçuklu hamamı kalıntıları, Bizanslılardan kalma Aya Yorgi Kilisesi yer almaktadır. Kale etrafında tarihi dokusu korunmuş ahşap evler bulunmaktadır.

Kızıkule, Ehmenek, Tersane, Darphane, Bedesten, Alara Kalesi, Şarapsa Hanı, Süleymaniye Cami, Hıdrellez Kilisesi,, Kargı Han gezilecek, görülecek yerler arasındadır. Lotepe Liman kenti, Leatres, kilise, hamam, tapınak kalıntıları da bulunmaktadır.

Eşsiz doğal güzelliklere sahip Alanya mağaraları ile de ünlüdür. Damlataş Mağarası, Aşıklar Mağarası, Korsanlar Mağarası, Kadıini Mağarası, Fosforlu mağara görilmeye değer güzelliktedir.

Alanya’da eğlence mekanları da bulunmaktadır ve keyifli vakit geçirilecek kafe, bar, diskolar vardır.